Hitta parfym

Köpa parfym på nätet

Traditionellt har parfymer varit något man handlat i butik, men i takt med e-handelns intåg har det dykt upp fler och fler parfymbutiker på nätet. Eftersom parfymer i många fall kan vara ganska dyra, och variera kraftigt i pris mellan olika butiker, finns det stora pengar att spara på just din favoritparfym ifall du väljer att handla på nätet istället för i butik.

Den största fördelen med att handla parfym på nätet är givetvis att du i lugn och ro kan leta reda på det absolut bästa priset. Det finns många nätbutiker att välja på, och tack vare att konkurrensen är hög pressas priserna rejält. I en del fall går det även att hitta rabattkoder till butiken i fråga, vilket pressar ned priset ännu mer. Dessutom är utbudet på nätet enormt – det finns bokstavligen tusentals parfymer att välja på när du handlar på nätet, allt från de stora märkena till lite mer okända märken. Detta är särskilt bra för de som bor på lite mindre orter där det inte finns någon stor parfymaffär att handla i.

En vanlig invändning mot att handla parfym på nätet är givetvis att det är omöjligt att prova parfymen innan du beställer. Det lämnar dig med endast två alternativ: antingen beställer du en parfym du redan provat, antingen i en butik eller från ett tidigare köp, eller så går du på butikens beskrivning och ”chansar”. I de flesta fall är det nog en god idé att försöka prova parfymen innan du beställer, eftersom det ofta kan röra sig om en utgift på flera hundra kronor. Det är inte så roligt att stå med en dyr parfym som inte alls passar din smak.

Om du väljer att köpa parfym på nätet är det mycket viktigt att du endast handlar från välkända nätbutiker, eftersom du annars riskerar att få en parfym som inte håller måttet. Precis som med exempelvis väskor finns det piratkopierade parfymer som ofta erbjuds till ett misstänkt lågt pris. I en del fall har det låga priset sin naturliga förklaring, exempelvis om det är förra årets doft som säljs ut, eller det hålls en särskild rea, men det lönar sig alltid att vara på sin vakt.